Totalul afișărilor de pagină

marți, 22 noiembrie 2011

C. ne propune ...

... un ... musical ... şi, spre deosebire de nota generală a muzicii postate pe acest blog şi a muzicii ascultate de noi, în general, este un musical francezo-canadian. Se numeşte (titlul original) Notre Dame de Paris. Muzica aparţine unui celebru compozitor şi interpret italian (sic!) Riccardo Cocciante, iar versurile lui Luc Plamondon. Premiera a avut loc la 16 septembrie 1998, la Paris. Musicalul se bazează pe nuvela Notre Dame de Paris a lui Victor Hugo. De la premieră, musicalul a fost pus în scenă în Canada, Franţa, Belgia, Rusia, Elveţia, Italia, Spania, Corea de Sud, China, Haiti şi Taiwan. Lucrarea are 53 de "momente" (1-28, în actul I, respectiv 29-53 în actul II). Rezumatul "libretului" îl găsiţi aici.

Act 1 song 20 - Belle

PS-uri :
1. aştept provocările voastre
2. despre Riccardo Cocciante, vom mai povesti ...
3. mulţumesc, C. !

2 comentarii:

  1. Elena propune:

    http://www.youtube.com/watch?v=FICutFuEIgg&feature=related

    si

    http://www.youtube.com/watch?v=L24vaxNH91w

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu multumesc domnului Duta pentru ca a acceptat provocarea (uite-asa se 'spurca' omu' la ce nu credea ca o sa guste vreodata! :D ), si Elenei pentru completare!
    Si ca sa fie meniul complet:
    http://www.youtube.com/watch?v=M2OnxTL0VSg

    si finalul (pentru bucuria/emotia/multumirea simtita de artisti si spectatori deopotriva. "A thing of beauty is a joy forever."):

    http://www.youtube.com/watch?v=sEfmoMt2R2c&feature=related

    C.

    RăspundețiȘtergere