Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 12 noiembrie 2011

De cugetat ...

Vă propun pentru astăzi "un studiu de caz", imaginat de domnul Roger Waters în albumul Amused To Death. Aici, Roger ne prezintă deziluziile sale legate de societatea occidentală modernă şi, în special, de influenţa televiziunii şi a mass-media. Este un album concept. Personajul central este o ... maimuţă care comută aleator canalele unui televizor şi "explorează" numeroase teme sociale şi politice : Primul Război Mondial, politica d.lui Bush, evenimentele din Piaţa Tiananmen (http://en.wikipedia.org/wiki/Amused_to_Death).
După părerea mea, este un album pe care trebuie să-l ascultaţi în linişte, asupra căruia să reveniţi din când în când, să meditaţi la mesajul versurilor(http://lyrics.rockmagic.net/lyrics/waters_roger/amused_to_death_1992.html), dar şi să savuraţi "scriitura" melodică (folosind, evident, o instalaţie sonoră de calitate). Este un album care merită să figureze în discoteca personală a fiecăruia dintre voi (http://www.amazon.com/gp/search/ref=a9_sc_1?rh=i%3Aaps%2Ck%3Aroger+waters+amused+to+death&keywords=roger+waters+amused+to+death&ie=UTF8&qid=1320836005), mai ales că videoclipurile de pe Youtube nu asigură o calitate acustică bună.
Mai menţionez că la înregistrarea albumului şi-au adus contribuţia o serie de muzicieni de excepţie, precum Jeff Beck, Steve Porcaro, Steve Luckhater sau Don Henley.

01. The Ballad of Bill Hubbard
02. What God Wants, Part I 
03. Perfect Sense, Part I (+II)
04. Perfect Sense, Part II
05. The Bravery of Being Out of Range 
06. Late Home Tonight, Part I
07. Late Home Tonight, Part II 
08. Too Much Rope
09. What God Wants, Part II
10. What God Wants, Part III 
11. Watching TV 
12. Three Wishes
13. It's a Miracle 
14. Amused to Death

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu