Totalul afișărilor de pagină

duminică, 6 noiembrie 2011

Un (alt) concert ...

"A inceput cu pianul dar la doar sase ani, a inceput sa studieze tambalul, deoarece i s-a parut cel mai accesibil si ii satisfacea toate curiozitatile de copil. A studiat tambalul cu Victor Manu, iar pianul si teoria muzicala cu Vittorio Albini. La 10 ani a castigat locul al doilea la festivalul pentru tineret de la Atena, iar trei ani mai tarziu a luat locul 1 in cadrul aceluiasi festival la Paris.
A sustinut un recital de 45 de minute la SCALA DI MILANO cand avea 17 iar, iar la 18 ani a cantat in deschiderea concertului Gloriei Gayner la Palermo. Doi ani mai tarziu a cantat in deschiderea concertului Ninna Simone la Roma. Primul sau album “Eclipse” l-a lansat la varsta de 24 de ani, tot atunci este ascultat de Chic Corea si este invitat sa sustina un recital in dechiderea concertului sau la Bucuresti"
(Sursa: http://biografii.famouswhy.ro/)

Incredibil, dar este un român de-al nostru. Se numeşte Marius Mihalache. Are o bogată carieră concertistică şi se bucură de apreciere la nivel mondial. Muzica sa prelucrează într-un mod spectaculos teme folcorice (mai mult sau mai puţin celebre) împachetâdu-le în produse jazz-istice de valoare indiscutabilă !
În materialul pe care vi-l propun, veţi recunoaşte vocea (dacă nu şi tobele!) lui Ovidiu Lipan "Ţăndărică".

doi 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu