Totalul afișărilor de pagină

vineri, 4 noiembrie 2011

...continuare

Astăzi vă propun un alt album, oarecum călăuzit şi el de o temă : regăşirea urmelor trecutului în prezent. Albumul se numeşte Sellin England By The Pound şi aparţine trupei engleze Genesis. Albumul a apărut în anul 1973. La acel moment, componenţa trupei era : Tony Banks - claviaturi, Mike Rutherford - bass, Peter Gabriel - vocal, Phil Collins - tobe, Steve Hackett - chitară. Veţi descoperi o muzică elaborată, dublată de versuri pe măsură. Trebuie menţionate şi show-urile de excepţie ale trupei, din perioada anilor '70-'80, când vocalist a fost Peter Gabriel, realizate după o scenografie bine studiată şi cu o costumaţie de scenă deosebită.
Despre trupa Genesis probabil că ştiţi, mai ales, perioada ei "comercială" - începută pe la mijlocul anilor '80 - şi hit-urile "de dragoste" ale lui Phil Collins - din cariera lui solo. Sper că provocarea de astăzi să nu se încadreze la categoria "baloane de săpun" (mi-a plăcut tare mult această comparaţie lansată de un comentator al blogului) !

2 comentarii:

  1. "Balon de sapun" NU e (nu c-as acea ceva impotriva acestora, dar nu pot sa le iau in serios). Este, asa cum se vede pe coperta, un vis: chitara, keyboard, flaut, pian, tobe, electric sitar, versuri superbe..Genesis (ca si Mike Oldfield sau Pink Floyd)creaza aici o "tara a minunilor" in care Alice (ascultatorul) rataceste incantata/uimita/vrajita - e parte a povestii.
    Progressive at its best!

    C.

    RăspundețiȘtergere
  2. Subscriu în totalitate !

    RăspundețiȘtergere