Totalul afișărilor de pagină

vineri, 7 octombrie 2011

...

Când simţi că vrei ceva ... şi nu ştii ce vrei, în materie de ascultat muzici, evident, întotdeauna o soluţie salvatoare şi revigoratoare va fi Beethoven (aveţi de unde alege !) ! Spărgând oarecum tiparele "provocărilor", astăzi vă propun o lucrare interesantă (pe care o ascult întotdeauna cu foarte mare plăcere) : Fantezia în Do minor pentru pian, cor şi orchestră opus 80, compusă în 1808. Informaţii la ... wikipedia !

Choral Fantasy

4 comentarii:

  1. He he.. cand simt ca vreau ceva si nu stiu ce vreau, in mod sigur nu ascult Beethoven (nu il exclud in alte contexte), dar mi-a placut f mult videoclipul postat.. cred ca din cauza coreenilor care au interpretat melodia! Heheee

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. intamplarea a facut ca acest videoclip sa aiba sunetul bun ... nu am ţinut cont că interpreţii sunt coreeni... de altfel, asiaticii au interpreţi - solişti foarte buni şi celebri (vezi, de exemplu, pianistul Lang)
    2. eu am vrut să promovez compoziţia ... secvenţe din ea se regăsesc, aproape identic, în Simfonia a IX-a
    3. ... şi ce asculţi tu atunci când "simţi că vrei şi nu ştii ce vrei" ? ... PROVOACĂ-NE !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ok.. pentru mine, starea de spirit mai sus pomenita cred ca s-ar potrivi destul de bine cu "Desolation Row" - Bob Dylan, o melodie la care as reveni mereu (vine la pachet cu cele mai reusite versuri ever).
    http://www.youtube.com/watch?v=Efgn_ey4Fio

    RăspundețiȘtergere
  4. The Titanic sails at dawn
    Everybody's shouting
    "Which side are you on ?"

    ...super !!!

    RăspundețiȘtergere