Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 8 octombrie 2011

Blue Guitars

Deoarece începe un nou week-end, cu speranţa că veţi avea timpul necesar, disponibilitate şi răbdare, vă voi propune două "experimente".
Primul îl va aduce în prim-plan pe Chris Rea, iar al doilea ... veţi afla duminică !
În anul 2005, apare pe piaţă un "album" care conţine 11 cd-uri, un dvd şi o carte cu desene, partituri şi versuri ale artistului Chris Rea. Acest album este consecinţa promisiunii făcute în 2001, atunci când a fost diagnosticat că are o gravă boală a pancreasului, cu şanse de supravieţuire reduse la jumătate : dacă va depăşi momentul dramatic, va reveni la prima sa dragoste - blues-ul. "Cineva" l-a iubit şi ne-a iubit, iar Chris şi-a ţinut promisiunea. După lansarea albumului a mai făcut o  promisiune : nu v-a mai lansa niciun album. Slavă Domnului că pe aceasta nu a respectat-o !
Albumul Blue Guitar conţine 137 de cântece, înregistrate de-a lungul unui an şi jumătate, cu o muncă asiduă - 12 ore pe zi, şapte zile pe săptămână. Acest proiect ne poartă într-o frumoasă călătorie prin diferitele epoci ale muzicii blues, pornind de la originile africane şi până la blues-ul modern al anilor '60-'70. Fiecare cd are un titlu care indică epoca ilustrată (îl regăsiţi între paranteze, înaintea titlului melodiei). Din fiecare cd am ales câte o  melodie ...
1. (Beginnings) Where The Blues Come From
2. (Country Blues) Somewhere Between Highway 61 & 49
3. (Louisiana & New Orealns) Dance Avec Moi
4. (Electric Memphis Blues) Hobo Love Blues
5. (Texas Blues) Texas Blue
6. (Chicago Blues) To Get Your Love
7. (Blues Ballads) Last Call
8. (Gospel Soul Blues & Motown) Just In Case You Never Knew
9. (Celtic & Irish Blues) 'Til The Morning Sun Shines On My Love And Me
10. (Latin Blues) That's How I Know It's You
11. ('60s and '70s) Nobody But You

 Dacă nu v-aţi plictisit, iată, ca bonus, două melodii de pe ultimul album Santo Spiritus Blues, lansat în 2011.

- I Will Go On
- Lose My Heart In You

2 comentarii:

  1. Vreau doar sa adaug ca Santo Spiritus Blues consta din 3 CD-uri si 2 DVD-uri. 2 din cele 3 CD-uri contin soundtrack-urile filmelor de pe DVD. Bull Fighting (music by Chris Rea) este absolut deosebit. Filmul prezinta imagini (foarte sangeroase) de la corride. Prin contrast, muzica e "nepamantesc" de frumoasa: acorduri de flamenco, fragmente orchestrale (si chiar de opera) superbe, (cred ca i-ar incanta chiar si pe cei care asculta doar muzica simfonica :D ). V-as provoca sa ascultati 'Here he comes', 'Girl and Matador', 'The Fight'..din pacate pe Youtube se gaseste o singura piesa de pe acest "fragment" de album (dar trebuie sa recunoasteti ca este ca o raza de soare intr'o zi mohorata de octombrie).
    http://www.youtube.com/watch?v=hfSX6X7z7SE

    RăspundețiȘtergere
  2. ...din păcate, nu deţin "pachetul" Santo Spirito, melodiile de pe cd ascultându-le numai pe youtube.
    Provocarea ta este superbă şi confirmă, încă o dată, dacă mai era nevoie, "nepămîntenismul" lui Chris !
    Important, foarte important, după părerea mea, este să ai răbdarea necesară să-l asculţi şi să-l descoperi pe Chris şi pe cei asemenea lor !

    ... mulţumiri !!!

    RăspundețiȘtergere